Cât de des ar trebui să folosiți un duș bucal?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Irigatoarele bucale sunt, alături de periuțele de dinți electrice, printre cele mai populare accesorii pe care foarte multe persoane le adaugă în regimul de igienă orală. Pentru că în acest articol ne vom axa pe eficiența unui duș bucal, vom încerca să vă oferim cele mai bune sfaturi prin care puteți maxima proprietățile irigatorului bucal astfel încât să beneficiați de cele mai bune rezultate.

Poate că ați auzit în stânga și în dreapta despre cât de util este un duș bucal sau poate vi l-a recomandat medicul dentist. Fără îndoială, un duș bucal va contribui enorm la o bună igienă orală. Dar oare cât de des trebuie folosit dușul bucal? Dimineața sau seara? Mai întâi ne spălăm pe dinți și apoi folosim irigatorul bucal sau invers? Mai are vreun rost să folosim ața dentară? Haideți să vedem în rândurile următoare care sunt răspunsurile la toate aceste întrebări. 

Cât de des trebuie folosit irigatorul bucal?

Alături de periajul dinților și folosirea aței dentare, irigatorul bucal este foarte recomandat în orice cabinet stomatologic. Mai degrabă, se recomandă folosirea unui duș bucal decât folosirea unei periuțe electrice. Dar toate aceste accesorii moderne au rolul lor, important este să nu neglijăm nicio etapă din regimul de îngrijire orală.

Medicii stomatologi susțin că este important să ne spălăm dinții de două ori pe zi și măcar o singură dată să folosim ața dentară pentru a preveni riscul de infecții orale. Aici intervine și dușul bucal care, spre deosebire de ața dentară, poate disloca resturi alimentare substanțiale. Ideal ar fi să folosiți irigatorul bucal o dată pe zi, dar dacă într-o zi considerați că ați folosit irigatorul într-un mod foarte viguros, puteți aștepta o zi sau două până la următoarea utilizare pentru a preveni rănirea gingiilor.

Când este bine să folosim irigatorul bucal – înainte sau după periajul dinților?

Oricât de surprinzător ar părea pentru unele persoane, este mai bine să folosim dușul bucal înainte de a ne spăla pe dinți. Irigatorul bucal poate elimina resturi alimentare substanțiale și tartru, ceea ce înseamnă că periajul dinților va fi și mai eficient. Dacă veți folosi această metodă, veți observa exact cantitatea de resturi pe care le îndepărtează irigatorul și cât de curați vă veți simți dinții după periaj.

Desigur, multe persoane preferă mai întâi să se spele pe dinți și apoi să folosească dușul bucal. La urma urmei, folosirea irigatorului este un gest foarte important pe care îl faceți pentru sănătatea orală, așa că mai puțin contează ordinea. Important este să nu neglijați importanța folosirii regulate a irigatorului.

De asemenea, mulți dintre cei care au inclus un irigator bucal în regimul de igienă dentară se întreabă când este cel mai potrivit să utilizeze irigatorul – dimineața, după masă sau seara înainte de culcare? Din nou, medicii stomatologi recomandă folosirea dușului bucal seara, înainte de culcare, pentru a merge la somn cu o gură absolut curată.

Totuși, dacă de cele mai multe ori seara sunteți prea obosit pentru a folosi un duș bucal, atunci integrați această etapă în altă parte din zi. Unele persoane – în special persoanele care poartă aparat dentar – preferă să folosească dușul bucal după masă, în timp ce alte persoane folosesc dușul bucal când au o clipă liberă pe parcursul zilei.

Important este să utilizați cu regularitate irigatorul bucal și să găsiți o rutină pe care o puteți respecta.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *