Zâmbetul perfect: metodele moderne vs. metodele bunicii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dinții albi sunt doriți de toată lumea. Zâmbetul perfect este un accesoriu care nu trebuie să lipsească nimănui și vine în completarea unei atitudini plăcute și a unui aspect frumos.

Cum să obții un alb perfect al dinților

Unele persoane nu au dinții foarte albi în mod natural, oricât de mare grijă ar avea de ei și oricât de atente ar fi cu igiena. Mai mult, investesc în paste de dinți scumpe și parcă nimic nu se schimbă. În acest caz, vizita la medicul stomatolog este recomandată dacă îți dorești să obții un alb strălucitor.

Numai cu ajutorul unor medici stomatologi profesioniști vei beneficia de cel mai potrivit tratament pentru tine. Există și posibilitatea de a-ți albi dinții acasă cu diverse produse care se găsesc în comerț, însă nimic nu este mai sigur decât a te lăsa pe mâna specialiștilor. Tot acasă poți încerca metodele bunicii care implică ingredient ca bicarbonatul de sodiu, sarea de lămâine sau sarea grunjoasă. Desigur, aceste metode nu funcționează pe termen lung și riști și să îți deteriorezi dantura.

În ceea ce privește albirea profesională, aceasta este o completare a periajului zilnic în sensul că dinții noștri sunt mereu expuși colorării prin simplul fapt că bem cafea, ceai sau vin sau din cauza fumatului. Culoarea naturală a dintelui poate fi recuperate prin această albire profesională care se efectuează numai în cabinetul medicului stomatolog. În funcție de nuanța de alb la care îți dorești să ajungi, medicul îți va spune de câte ședințe va fi nevoie.

Legat de albirea dinților acasă, o poți face cu ajutorul unor benzi de albire care se găsesc în comerț și care acționează prin intermediul unui gel special. Găsești toate instrucțiunile în momentul în care vrei să achiziționezi aceste produse, iar rezultatul durează în funcție de cât de mare grijă ai de dinții tăi. Fumatul este un factor care duce la îngălbenirea dinților și care ar trebui evitat pe cât posibil. Plombele nu vor putea fi albite cu acest gel. De asemenea, e recomandată efectuarea unui detartraj înainte de utilizarea oricărei metode de albire, deoarece tartrul nu lasă soluția să ajungă pe dinte așa cum ar trebui.

Metodele bunicii

Și bunicile noastre își doreau să aibă un zâmbet cât mai frumos. Dacă, în trecut, nu aveau atât de multe opțiuni ca noi, existau metode simpliste de albire a dinților: sucul de lămâine, bicarbonatul de sodiu și sarea grunjoasă. Desigur, rezultatele nu sunt la fel de bune și de rapide, însă sunt mult mai ieftine. În plus, toate aceste substanțe pot dăuna dacă sunt folosite în exces astfel că, dacă îți permite bugetul, o vizită la cabinetul stomatologic este mult mai indicată.

Zâmbetul acela perfect este mult mai ușor de obținut acum decât în trecut. Indiferent că optezi pentru cumpărarea unor produse speciale pe care să le folosești acasă sau pentru ședințe de albire profesională, nu uita că igiena zilnică este unul dintre cele mai importante lucruri pentru sănătatea danturii tale, dar și pentru un aspect cât mai frumos. De asemenea, vizitele regulate în cabinetul stomatologic te ajută să previi apariția diverselor probleme.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *