Aparat dentar metalic

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aparatul dentar metalic face parte din categoria dispozitivelor ortodontice fixe și reprezintă varianta cea mai des aleasă de majoritatea pacienților datorită costului mai mic și avantajelor teraputice pe care le oferă.

Acesta este format din brackeți metalici care se montează pe suprafața dinților și un arc metalic ce traversează mijlocul brackeților, fiind fixat cu ajutorul unor ligaturi iar prețul unui astfel de aparat variază între 1000 și 2400 lei.

Avantajele folosirii unui astfel de aparat, în comparație cu celelalte modele de aparate dentare, sunt următoarele: are prețul cel mai mic, durata tratamentului este mai scurtă, în general, este mai rezistent, dimensiunea brackeților este mai mică (decât în cazul celor ceramici, de exemplu), se lucrează foarte ușor cu brackeții.

În concluzie, dacă ținem cont de raportul eficiență-calitate-preț, aparatul dentar metalic reprezintă cea mai bună variantă în tratarea problemelor ortodontice.

Sursă foto – http://asiansundentalclinicmanila.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *